Profilul societatii

STIROM SA a fost înfiinţată în anul 1968 în Bucureşti sub numele de Întreprinderea de Articole de Sticlărie Bucureşti. Începând cu anul 1990, a devenit societate comercială pe acţiuni, sub denumirea de Stirom SA, iar din 1995 a devenit companie majoritar privată. La începutul anului 2003, Stirom S.A. a fost preluată de grupul Yioula Glassworks, cu sediul în Grecia, grup ce deţine alte 6 fabrici de sticlă în Grecia, Bulgaria şi Ucraina.

STIROM SA este cel mai mare producător intern de articole de sticlărie, fiind prezentă pe listele de furnizori importanţi ale tuturor companiilor care utilizează ambalaje din sticlă, dar şi ale marilor reţele de magazine tip ”cash and carry” sau ale supermarketurilor, pentru articolele de menaj.

Articolele produse şi comercializate se împart în două categorii:

Sticlărie de ambalaj pentru industria alimentară şi a băuturilor.
Articole de menaj

Sticlăria de ambalaj, destinată clienţilor industriali, cuprinde următoarele tipuri de produse:

Butelii realizate din sticlă albă, verde, brună şi olive green cu capacităţi între 40 ml şi 2000 ml, pentru vinuri, băuturi alcoolice, băuturi răcoritoare, bere şi ape minerale.
Borcane pentru industria alimentara din sticlă albă cu capacităţi între 80 ml şi 1700 ml.
Flacoane cu capacităţi între 8 ml şi 1000 ml, realizate din sticlă albă.

Ca urmare a începerii în 2005 a unui amplu program de investiţii şi retehnologizare, in prezent se produc butelii de calitate superioară, la standarde europene , tratate superficial , atât la cald cât şi la rece , ceea ce le conferă o rezistenţă sporită şi un aspect estetic superior.

A fost introdusă noua tehnologie de producţie NNPB (Narrow Neck Press and Blow) tehnologie cu ajutorul căreia se obţin ambalaje din sticlă mai uşoare şi mai rezistente pe liniile de îmbuteliere, obtinindu-se astfel avantaje legate de pret, productie si transport.

Sticlăria de menaj cuprinde pahare cu sau fara picior, scrumiere, halbe de bere, boluri, căni, carafe, etc. in varianta sadea sau decorate. De asemenea Stirom SA ofera pahare, halbe de bere si scrumiere personalizate cu logo-uri ce conţin până la 6 culori, pentru promoţii.

Compania are o atitudine responsabila pentru Protectia Mediului, investitiile de mediu realizate incepand cu anul 2007 fiind de peste 1 750 000 euro. Aceste investitii s-au axat pe reducerea si captarea emisiilor de pulberi si poluanti din atmosfera.

În anul 2006 Stirom a implementat si a obtinut certificarea de la Germanischer Lloyd pentru Sistremul de Management al Calităţii EN ISO 9001:2000, iar în anul 2007 a implementat si a obtinut certificarea de la aceeasi companie pentru Sistemul de Management de Mediu SR EN ISO 14001:2004.
Prima pagina Harta site-ului